Om Dansk Tennis Fond Dansk Tennis Fond er en almenvelgørende fond, der er stiftet af forfatteren og samfundsdebattøren Leif Sadi Rovsing, der levede fra 1887- 1977.
Historien Leif Sadi Rovsing var fra sin ungdom udover at være forfatter og samfundsdebattør tillige en fremtrædende tennisspiller. Han deltog således på Danmarks olympiske hold i 1912. Fordi han var homoseksuel blev han udelukket fra samtlige danske tennisklubber. I kraft af den formue han havde arvet efter sin fader, havde han mulighed for at etablere sin egen tennisklub, Dansk Tennis Club, og opføre sin egen tennishal på Rygårds Allé i Hellerup. Han boede til sin død i den bolig, der blev opført i tilknytning til tennishallen. Såvel tennishallen som Dansk Tennis Club eksisterer stadig og ejes og drives af Dansk Tennis Fond. Leif Sadi Rovsing var barnløs og havde testamenteret hele sin formue til Dansk Tennis Fond. Ved sin død efterlod han sig en ikke ubetydelig likvid formue. Han havde bestemt, at afkastet af kapitalen primært skulle gå til videreførelse af tennishallen og Dansk Tennis Club, og at det derudover skulle anvendes til forskellige, ideelle og almennyttige formål: Naturfredning, Studenterforeningens opgaver, Udbredelse af åndskultur, Bekæmpelse af fordomme i almindelighed, Gennemførelse af uddannelse eller anden hjælp til selvhjælp. Udover tennishallen ejer og driver Dansk Tennis Fond siden 2007 en legatbolig i Gudhjem for udøvende billedkunstnere, forfattere og komponister.
Bestyrelsen Bestyrelsen er på 4 personer og består for tiden af: Statsaut. varemægler Søren Toft Arkitekt M.A.A. Nikolaj Jensen Advokat Henriette Stakemann Advokat Poul Flemming Hansen (Formand)
© Dansk Tennis Fond 2022